Navdihujoče podjetništvo: POPRI Startup Izziv širi krila tudi na Gimnaziji TolminStartup Izziv POPRI 2024 na Gimnaziji Tolmin

Na Gimnaziji Tolmin smo med 15. in 17. januarjem 2024 gostili Startup Izziv za dijake POPRI 2024. Dogodek je potekal pod okriljem Primorskega tehnološkega parka, s koordinacijo ga. Danijele Pavlica, ter s soorganizacijo Posoškega razvojnega centra.

Na delavnici so sodelovali dijaki 3. letnika, ki so bili spodbujeni k razvijanju in iskanju novih podjetniških idej. Moderatorja in mentorja izziva, Jernej Rutar in Teja Kodre, sta jih usmerjala pri učinkovitem preoblikovanju idej v uporabne izdelke, storitve ter poslovne rešitve.

Dogodku so se pridružili tudi predstavniki gospodarstva in lokalne skupnosti, med njimi ga. Zvezdana Čarga Šavli iz podjetja Gostol TST, župan Občine Tolmin, g. Alen Červ, ter sodelavki Primorskega tehnološkega parka, Janja Drole in Bojana Cipot.

Zaključek dogodka bo potekal v četrtek v Primorskem tehnološkem parku, kjer bodo ekipe predstavile svoje ideje pred podjetniško komisijo. Našim dijakom želimo veliko uspeha.

Prispevek v Primorski kroniki 17. 1. 2024